Βαβυλωνία

Βαβυλωνία

Εκπομπή ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ | Ισπανία – Καταλονία: Αλήθειες και Ψέμματα (audio)

Εκπομπή ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ.
Κάθε Παρασκευή στις 14:00, στην ERTOPEN.
Αναλύσεις και σχολιασμός… από τα κάτω.

Εκπομπή Βαβυλωνία 06/10: Παρουσιάζει ο Νίκος Ιωάννου και συζητά με τον Αντώνη Μπρούμα για το Φεστιβάλ των Κοινών. Όλα για όλους 6-7-8 Οκτώβρη στην Καλών Τεχνών.
Συζητάμε επίσης με τον Αλέξανδρο Σχισμένο για τον νέο τύπο εθνικισμού στην Καταλονία και στον υπόλοιπο κόσμο σαν αποτέλεσμα της γενικότερης υποχώρησης της εθνοκρατικής εγκυρότητας και ισχύος.

tracklist:
1) The Dead South – In Hell I’ll Be In Good Company
2) Johnny Cash – One
3) Tom Waits – Way Down in the Hole
4) Ben E. King – Stand by Me
5) Chop Suey (System of A Down) Jazz Cover by Robyn Adele Anderson

Ραδιοφωνικά στους 106,7 στα FM για την Αττική, στους 96,5 FM μέσω του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και μέσω του Ράδιο Ένωση 97,3 FM στην Βοιωτία.
Διαδικτυακά στο http://www.ertopen.com/radio.

Τα ηχητικά όλων των εκπομπών εδώ.

image_pdfimage_print

Διαβαστε επισης

Ηχητικά εκδηλώσεων 12ου Αντιεξουσιαστικού Φεστιβάλ Κομοτηνής

Το ηχητικό της 1ης εκδήλωσης: Το ζήτημα της (αυτο)διαχείρισης των Μ.Μ.Ε. και η πληροφορία ως κοινό αγαθό: Πριν κάποιους μήνες έγινε αρκετή φασαρία στο κεντροπολιτικό σκηνικό για τις λεγόμενες τηλεοπτικές άδειες. Στην ουσία αυτό που κατάφερε η κυβέρνηση ήταν να ξαναμοιράσει την πίτα στους κατόχους των αδειών των μεγάλων τηλεοπτικών[…]

Διαβάστε περισσότερα »

Τα Επόμενα Πολυτεχνεία: Οι Εξεγερτικοί Νοέμβρηδες της Μεταπολίτευσης

Ποια είναι η πραγματική σημασία του Πολυτεχνείου; Αντίθετα από όλες τις άλλες επετείους, το Πολυτεχνείο δεν έληξε με την ιστορική εξέγερση του 1973. Εκείνη η πρώτη αμεσοδημοκρατική εξέγερση ενάντια στη χούντα δεν έπαψε να είναι ζωντανή, δεν έγινε απλή ανάμνηση, γιατί οι σημασίες και τα συνθήματά της αντηχούν σε όλα[…]

Διαβάστε περισσότερα »

2 Σχόλια

  1. Και όμως, όπως έδειξα οι ρητοί εθνικιστές (και φασίστες), τόσο στην Ισπανία, όσο και αλλού (πχ Χρυσή Αυγή εδώ) που όλοι τάχθηκαν υπέρ της επέμβασης Ραχόι, ο πραγματικός εθνικισμός είναι ο εθνοκρατικός. Και το εθνοκράτος που έχει εγκαθιδρυθεί ήδη από το 1492, με την εκδίωξη της εβραϊκής και της ισλαμικής κοινότητας, υπό την ηγεμονία του Οίκου της Καστίλλης είναι η Ισπανία. Υπό την ίδια έννοια, το εθνοκράτος είναι οι ΗΠΑ και η Γερμανία, και όχι, π.χ. η Τζόρτζια ή οι αυτόχθονες λαοί, ούτε η Κάτω Σαξονία ή το Βραδεμβούργο.

  2. Η Καταλωνία, όπως και η χώρα των Βάσκων κτλ είναι διαφορετικά έθνη. Αυτό αυτό αναφέρεται στο δεύτερο άρθρο του ισπανικού συντάγματος ως εξής” España no es una Nación sino un Estado formado por un conjunto de naciones” που σημαίνει ότι η Ισπανία δεν είναι ένα έθνος, αλλά ένα συνονθύλευμα εθνών. Οπότε θεωρώ πως μπορούμε να μιλάμε για ένα εθνικιστικό κίνημα, αφού μιλάμε για διαφορετικά έθνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

one × three =