Βαβυλωνία

Βαβυλωνία

Ο Άνθρωπος Καστοριάδης, Ο Φιλόσοφος Καστοριάδης (video+photos)

Φέτος η Βαβυλωνία διοργάνωσε μία σειρά εκδηλώσεων υπό τον τίτλο “2017: Έτος Καστοριάδη”, με αφορμή τα 20 χρόνια από τον θάνατο του φιλοσόφου. Αυτό το πολιτικό αφιέρωμα ξεκίνησε από το Αγρίνιο τον περασμένο Φλεβάρη και τελείωσε στην Αθήνα στις 21 του μήνα στο Νοσότρος.

Καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς πραγματοποιήθηκαν 12 συνολικά πολιτικές εκδηλώσεις σε διαφορετικές πόλεις για το πρόταγμα της ατομικής και κοινωνικής αυτονομίας: Αγρίνιο, Ναύπακτος, Χαλκίδα, Σόφια, Πρέβεζα, Πειραιάς, Λάρισα, Γιάννενα, Θεσ/νίκη, Κοζάνη, Ηράκλειο, Αθήνα. Σε αυτόν τον “μαραθώνιο” πολιτικών εκδηλώσεων συζητήσαμε με εκατοντάδες ανθρώπους διαπιστώνοντας όχι μόνο την επικαιρότητα της σκέψης του Καστοριάδη αλλά και τη διάνοιξη ενός νέου πολιτικού ορίζοντα, τη γέννηση ενός νέου πολιτικού κινήματος που ζητά τον ριζικό μετασχηματισμό της κοινωνίας.

Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017 συζητήσαμε με ανθρώπους που γνώρισαν προσωπικά τον Καστοριάδη, για τον άνθρωπο Καστοριάδη, για τον φιλόσοφο Καστοριάδη με τους:
Γιώργο Οικονόμου, Γρηγόρη Τσιλιμαντό, Νίκο Ιωάννου στον Eλεύθερο Kοινωνικό Xώρο Nosotros.

Βιντεοσκόπηση: Λουκάς Σταμέλλος (omniatv)
Φωτογραφίες: Nikos Thetakis

image_pdfimage_print

Διαβαστε επισης

Η Διαχείριση της Ενέργειας και οι Απαντήσεις των Κινημάτων (Βίντεο)

Μία συνάντηση του κινήματος για τη διάσωση του Αχελώου και του κινήματος για τη διάσωση της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου έγινε στον ΕΚΧ Νοσότρος την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου. Μία συνάντηση των δύο άκρων του Αχελώου, το ένα από τις πηγές του στη Νότια Πίνδο και το άλλο από τις εκβολές του –[…]

Διαβάστε περισσότερα »

Καστοριάδης: 20 χρόνια μετά | Ομιλία Θεσσαλονίκη (Βίντεο)

Είκοσι χρόνια μετά τον θάνατό του, το πολιτικό περιοδικό ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ συνεχίζει τον διάλογο με την σκέψη του σημαντικού στοχαστή, αναζητώντας και αναδεικνύοντας τα σύγχρονα παραδείγματα θεωρίας και πράξης στα οποία ενσαρκώνονται απελευθερωτικές πλευρές της σκέψης του. Στο πλαίσιο αυτό το περιοδικό ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ και η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης διοργάνωσαν εκδήλωση-συζήτηση την[…]

Διαβάστε περισσότερα »

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.

4 × 5 =