Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ - Ασφαλίτες χτύπησαν δημοσιογράφο στο Βόλο Εκτύπωση E-mail
ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ | ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ - ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ - ΦΑΣΙΣΜΟΣ
Συντάχθηκε απο τον/την virus@ on Τρίτη, 09 Μάρτιος 2010 15:07   
viewlarge.asp
Επεισόδιο προκλήθηκε χθες το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Βόλου κατά τη διάρκεια ομιλίας της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνας Μπατζελή σε ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, εξηγώντας τους τα μέτρα της κυβέρνησης για να βγει η χώρα από την κρίση. Γύρω στα 30 άτομα, προερχόμενα από την Αριστερά και από φοιτητές του Π.Θ. που βρίσκονταν στην αίθουσα εξαπέλυσαν φραστική επίθεση κατά της υπουργού, με αποτέλεσμα να απωθηθούν βίαια από την αίθουσα τόσο από μέλη του ακροατηρίου όσο και από αστυνομικούς που βρίσκονταν στο χώρο του δημαρχείου.
Στο επεισόδιο ενεπλάκη και ο δημοσιογράφος Θανάσης Βογιατζής, προκειμένου να απαθανατίσει τα τεκταινόμενα, με αποτέλεσμα να δεχθεί επίθεση την οποία κατήγγειλε αργότερα η Ενωτική Κίνηση Δημοσιογράφων και το ΠΑΜΕ Μαγνησίας, τονίζοντας: «Η Γραμματεία Μαγνησίας του Π.Α.ΜΕ. καταδικάζει την τραμπούκικη επίθεση από αστυνομικούς εναντίον του γνωστού και έγκριτου δημοσιογράφου, Θ . Βογιατζή, εργαζόμενου σε έντυπο ΜΜΕ της πόλης μας, κατά τη διάρκεια πολιτικής εκδήλωσης, με ομιλήτρια την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κατερίνα Μπατζελή, στο δημαρχείο Βόλου.
Η επίθεση των αστυνομικών εναντίον του δημοσιογράφου, ο οποίος στην κυριολεξία σύρθηκε με χτυπήματα έξω από την αίθουσα, επειδή, όπως και όφειλε, τόλμησε να φωτογραφίσει τις διαμαρτυρίες εργαζομένων και φοιτητών ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, εντάσσεται στα εντεινόμενα μέτρα αστυνομοκρατίας και τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος και των εργαζομένων. Οι εντολές της κυβέρνησης στοχεύουν στη συγκάλυψη με κάθε τρόπο της ογκούμενης λαϊκής δυσαρέσκειας για τα αντιλαϊκά κυβερνητικά μέτρα, που υλοποιούνται με τη συναίνεση της Ν.Δ., στο πλαίσιο της πολιτικής της Ε.Ε. και που ικανοποιούν τους κεφαλαιοκράτες που είναι και οι μόνοι που τα χειροκροτούν.
Το Π.Α.ΜΕ. εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στο δημοσιογράφο και καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και αγρότες να συγκροτήσουν σε μαζικό, αποφασιστικό ταξικό αγώνα και να ανατρέψουν την αντιλαϊκή πολιτική, που η αστυνομοκρατία, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί και η ιδεολογική τρομοκρατία είναι αναπόσπαστα συστατικά της. Απέναντι στο μονόδρομο της σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής, υπάρχει ο μοναδικός δρόμος φιλολαϊκής ανάπτυξης: Αυτός της λαϊκής εξουσίας και λαϊκής οικονομίας».
Να σημειωθεί ότι το επεισόδιο έληξε μετά την απομάκρυνση των διαδηλωτών , οι οποίοι ωστόσο παρέμεναν στους διαδρόμους του Δημαρχείου και φώναζαν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας τονίζει τα εξής: «Με αφορμή τα επεισόδια στο Δημαρχείο Βόλου σε βάρος του συναδέλφου Θανάση Βογιατζή, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνας Μπατζελή, η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας τα αποδοκιμάζει δημόσια και τα καταγγέλλει απερίφραστα. Τέτοιες ενέργειες, απ’ όπου και αν προέρχονται είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες και όχι μόνο δεν μας πτοούν αλλά αντίθετα μας χαλυβδώνουν. Εκφράζουμε την πλήρη συμπαράσταση και στήριξή μας στον συνάδελφο Θανάση Βογιατζή».
Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ
Η Ενωτική Κίνηση Δημοσιογράφων καταδικάζει την τραμπούκικη επίθεση από αστυνομικούς εναντίον του μέλους της παράταξής μας συναδέλφου δημοσιογράφου, Θ . Βογιατζή, εργαζόμενου στην εφημερίδα «Θεσσαλία», κατά τη διάρκεια πολιτικής εκδήλωσης, με ομιλήτρια την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κατερίνα Μπατζελή, στο Δημαρχείο Βόλου.
Η επίθεση των αστυνομικών και κάποιων που έλεγαν ότι “είναι αστυνομικοί” εναντίον του δημοσιογράφου, ο οποίος στην κυριολεξία σύρθηκε με χτυπήματα έξω από την αίθουσα, επειδή, όπως και όφειλε, φωτογράφισε τις διαμαρτυρίες εργαζομένων και φοιτητών ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης. Η πράξη αυτή είναι-προφανώς - ενταγμένη στα εντεινόμενα μέτρα αστυνομοκρατίας και τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος και των εργαζομένων. Εκτιμούμε ότι οι εντολές της κυβέρνησης στοχεύουν στη συγκάλυψη με κάθε τρόπο της ογκούμενης λαϊκής δυσαρέσκειας για τα αντιλαϊκά κυβερνητικά μέτρα, που υλοποιούνται με τη συναίνεση της Ν.Δ., στο πλαίσιο της πολιτικής της Ε.Ε. και που ικανοποιούν τους κεφαλαιοκράτες που είναι και οι μόνοι που τα χειροκροτούν.
Η Ενωτική Κίνηση Δημοσιογράφων εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στο δημοσιογράφο και καλεί τους εργαζόμενους, τους εργάτες του χεριού και του πνεύματος, τους νέους και τις νέες, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και αγρότες να συμπορευτούν   μαζικά, αποφασιστικά στον ταξικό αγώνα και να ανατρέψουν την αντιλαϊκή πολιτική, που η αστυνομοκρατία, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί και η ιδεολογική τρομοκρατία είναι αναπόσπαστα συστατικά της. Καλούμε τους συναδέλφους δημοσιογράφους να μην φοβηθούν απειλές και κάθε είδους εκβιασμό, αλλά ορθώνοντας τείχος απέναντι στο μονόδρομο της σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής, να σταθούν δίπλα στο πλευρό του εργαζόμενου λαού, με γνώμονα την ελεύθερη και ουσιαστική ενημέρωση του.
Πηγή: εφημερίδα Ελευθερία - Τρ. Δ. Γαβρινιώτης


Τελευταία Ενημέρωση ( Τρίτη, 09 Μάρτιος 2010 16:48 )
 
ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ Αντιεξουσιαστική Εφημερίδα Babylon Media Όροι χρήσης Δήλωση Προστασίας Ιδιωτικότητας Άρθρα RSS rss_ico
Video RSS
Φωτογραφίες RSS