Βαβυλωνία

Βαβυλωνία

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Αλέξανδρος Σχισμένος

Ο Αλέξανδρος Σχισμένος γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Αγρίνιο. Είναι Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Μέλος της συντακτικής ομάδας των περιοδικών ContAct και Βαβυλωνία, ενώ στο παρελθόν συνεργάστηκε με διάφορες εφημερίδες και έντυπα ως σκιτσογράφος.

Από τις Eκδόσεις Εξάρχεια κυκλοφορούν τα έργα του: «Το Ταξίδι του Λόγου: Αμερικκκή» (κόμικ), «Comix ergo sum» (φιλοσοφικά εικονογραφημένα), «Η ανθρώπινη τρικυμία: Ψυχή και αυτονομία στη φιλοσοφία του Κορνήλιου Καστοριάδη» (φιλοσοφική μελέτη), «Μετά τον Καστοριάδη: Δρόμοι της αυτονομίας στον 21ο αιώνα» (δοκίμιο μαζί με τον Νίκο Ιωάννου), «Το τέλος της εθνικής πολιτικής» (δοκίμιο μαζί με τον Νίκο Ιωάννου).

Αντώνης Μπρούμας

Ο Αντώνης Μπρούμας είναι ανεξάρτητος ερευνητής και ακτιβιστής των κινημάτων βάσης. Ασχολείται με ζητήματα, που αφορούν την πολιτική οικονομία των κοινωνικών κινημάτων, τα κοινά (commons) και την αλληλεπίδραση μεταξύ δικαίου και τεχνολογίας. Κείμενά του έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά και πολιτικά περιοδικά και ιστοσελίδες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Γιάβορ Ταρίνσκι (Yavor Tarinski)

Ο Yavor Tarinski γεννήθηκε το 1988 στη Σόφια της Βουλγαρίας. Αποτέλεσε συνιδρυτής του κοινωνικού κέντρου “Adelante” (Σόφια) και του Βουλγάρικου Κοινωνικού Φόρουμ. Είναι υπεύθυνος βιβλιογραφίας έργων του Κορνήλιου Καστοριάδη στη βουλγαρική γλώσσα, στο Agora International καθώς και συντάκτης στο lifeaftercapitalism.info. Μέλος του οργανωτικού συμβουλίου του TRISE (Διεθνές Ινστιτούτο Κοινωνικής Οικολογίας).

Αρθρογραφεί σε διεθνείς ιστότοπους όπως το New Compass, Libcom, Grassroots economic organizing κ.α. Στα βουλγαρικά, κυκλοφορούν τα έργα του «Η άμεση δημοκρατία του 21ου αιώνα» και «Το πρόταγμα της Αυτονομίας» καθώς και στα αγγλικά, η ηλεκτρονική μπροσούρα “Direct democracy: Popular self-management beyond hierarchy”. Συμμετέχει σε πρωτοβουλίες και εγχειρήματα με βασικά του ενδιαφέροντα την άμεση δημοκρατία, την κοινωνική και ατομική αυτονομία, τα κοινά αγαθά, την αλληλέγγυα οικονομία και την οικολογία.

Ο προσωπικός του ιστότοπος: towardsautonomyblog.

Γιώργος Παπαχριστοδούλου

Ο Γιώργος Παπαχριστοδούλου γεννήθηκε το 1981 στη Χαλκίδα και μεγάλωσε στην Εύβοια. Από το 2000 έως την άνοιξη του 2016 έζησε στα Ιωάννινα όπου βρέθηκε ως φοιτητής στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος στις εφημερίδες «Ηπειρωτικός Αγών» και «Ενημέρωση της Ηπείρου», στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων, ανταποκριτής του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο», ενώ συμμετείχε ως αλληλέγγυος παραγωγός στο εγχείρημα της αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΑ Ιωαννίνων (ertopen).

Από το 2015 συνεργάζεται με το ραδιόφωνο της ertopen 106,7, ενώ από τον χειμώνα του 2016 συμμετέχει στη ραδιοφωνική εκπομπή Πάγιες και διαρκείς ανάγκες στην ΕΡΤ Χανίων. Υπήρξε μέλος της συντακτικής ομάδας στην εφημερίδα Βαβυλωνία και τα περιοδικά Ρόπτρο της Πόλης (Χαλκίδα), Τεχνόφωνο (Ιωάννινα), ContAct (Αγρίνιο) και ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ όπου και αρθρογραφεί με έμφαση σε θέματα οικολογίας και μέσων ενημέρωσης. Ιδρυτικό μέλος και συντονιστής ύλης στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα Pamvotis Press. Κείμενα του έχουν δημοσιευτεί στον «Ευβοϊκό Τύπο», την «Αθλητική Γνώμη» (στήλη Κενός Χώρος), το περιοδικό UNICULT, τις ιστοσελίδες atpreveza.gr και enallaktikos.gr, τον «Παρατηρητής της Θράκης».

Κείμενα, παρακείμενα και σημειώσεις του δημοσιεύει στον προσωπικό του ιστότοπο στη διεύθυνση xarmada.blogspot.gr.
E-mail: gpap21@yahoo.gr, twitter: @ginopapi

Δανάη Κασίμη

Η Δανάη Κασίμη γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι δικηγόρος. Η ενασχόλησή της με τα κοινά, μέσα από τη συμμετοχή της σε πολιτικές δράσεις, ξεκίνησε από τα πρώτα φοιτητικά της χρόνια στη Νομική σχολή. Έχει ασχοληθεί με τη φωτογραφία σε σκοτεινό θάλαμο και ασχολείται και με το αισθητικό κομμάτι του περιοδικού Βαβυλωνία. Αναζητά συλλογικές λύσεις για την κοινωνική ισότητα, τη δικαιοσύνη και την ελευθερία.

Δημήτρης Πλαστήρας

Ο Δημήτρης Πλαστήρας γεννήθηκε το 1979 στο Αγρίνιο όπου και μεγάλωσε, πρώην φοιτητής, πρώην ραδιοφωνικός παραγωγός, νυν φωτογράφος. Ζει στη Λάρισα. Ενεργός σε ακτιβιστικά κινήματα και αυτοοργανωμένα εγχειρήματα.

Προσωπικός του ιστότοπος: geniusloci2017.wordpress.com

Ελιάνα Καναβέλη

Η Ελιάνα Καναβέλη είναι παιδαγωγός, κοινωνιολόγος-ερευνήτρια, κοινωνικά και πολιτικά περιπλανώμενη αναζητώντας δρόμους ελευθερίας.

Ιωάννα Μαραβελίδη

Η Ιωάννα Μαραβελίδη είναι απόφοιτη της φιλοσοφικής σχολής του Παν/μιου Ιωαννίνων. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Συμμετέχει σε πρωτοβουλίες και αυτοοργανωμένα εγχειρήματα. Ενεργή σε οριζόντια κινήματα καθώς και σε θέματα άμεσης δημοκρατίας και αυτονομίας.

Ασχολείται με τις δημοσιεύσεις, την επιμέλεια και τις μεταφράσεις στη Βαβυλωνία καθώς και με το αισθητικό κομμάτι του σάιτ.

Νίκος Ιωάννου

Ο Νίκος Ιωάννου γεννήθηκε την Πρωτομαγιά του 1964 στο Αγρίνιο. Από τη δεκαετία του ΄80 αρθρογραφεί σε διάφορα πολιτικά έντυπα, ενώ υπήρξε συντάκτης του περιοδικού ContaAct και της εφημερίδας Βαβυλωνία. Ζει στην Αθήνα και συμμετέχει στη συντακτική συνέλευση του πολιτικού περιοδικού Βαβυλωνία.

Από τις Eκδόσεις Εξάρχεια κυκλοφορεί το έργο του: «Μετά τον Καστοριάδη: Δρόμοι της αυτονομίας στον 21ο αιώνα» (δοκίμιο μαζί με τον Αλέξανδρο Σχισμένο).

Νίκος Κατσιαούνης

Ο Νίκος Κατσιαούνης γεννήθηκε το 1983 και είναι κάτοικος Αθηνών. Αποφοίτησε από το τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Παν/μιου Ιωαννίνων. Είναι εκδότης στις εκδόσεις Εξάρχεια και μέλος των Εκδόσεων των Συναδέλφων. Κείμενά του έχουν φiλοξενηθεί στην εφημερiδα Αυγή, στο περιοδικό Unfollow και ContAct.