Βαβυλωνία

Βαβυλωνία

Συντακτικη ομαδα

Αλέξανδρος Σχισμένος

Ο Αλέξανδρος Σχισμένος γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Αγρίνιο. Αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του πανεπιστημίου Ιωαννίνων με ειδίκευση στην Aρχαιολογία. Έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα Πολιτικής Φιλοσοφίας από το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα των πανεπιστημίων Ιωαννίνων και Κρήτης, όπου συμμετέχει πλέον ως υποψήφιος Διδάκτωρ της Φιλοσοφίας των Επιστημών. Μέλος της συντακτικής ομάδας των περιοδικών ContAct και Βαβυλωνία ως συντάκτης και αρθρογράφος, καθώς και συνεργάτης με διάφορες εφημερίδες και έντυπα ως σκιτσογράφος.

Από τις Eκδόσεις Εξάρχεια κυκλοφορούν τα έργα του: «Το Ταξίδι του Λόγου: Αμερικκκή» (κόμικ), «Comix ergo sum» (φιλοσοφικά εικονογραφημένα), «Η ανθρώπινη τρικυμία: Ψυχή και αυτονομία στη φιλοσοφία του Κορνήλιου Καστοριάδη» (φιλοσοφική μελέτη), «Μετά τον Καστοριάδη: Δρόμοι της αυτονομίας στον 21ο αιώνα» (δοκίμιο μαζί με τον Νίκο Ιωάννου).

Αντώνης Μπρούμας

Ο Αντώνης Μπρούμας είναι ανεξάρτητος ερευνητής και ακτιβιστής των κινημάτων βάσης. Ασχολείται με ζητήματα, που αφορούν την πολιτική οικονομία των κοινωνικών κινημάτων, τα κοινά (commons) και την αλληλεπίδραση μεταξύ δικαίου και τεχνολογίας. Κείμενά του έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά και πολιτικά περιοδικά και ιστοσελίδες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Αποστόλης Στασινόπουλος

Ο Αποστόλης Στασινόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα τον Απρίλιο του 1993 και κατοικεί στην Ηλιούπολη. Είναι τελειόφοιτος του τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής της σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας της Βαβυλωνίας και αρθογραφεί σε έντυπα και διαδικτυακά πολιτικά περιοδικά. Συμμετέχει ενεργά σε πρωτοβουλίες και επιτροπές για τις ελευθερίες κρατουμένων και μεταναστών καθώς και σε κοινωνικές κινήσεις για το δημόσιο χώρο στην πόλη.

Γιώργος Παπαχριστοδούλου

Ο Γιώργος Παπαχριστοδούλου γεννήθηκε το 1981 στη Χαλκίδα και μεγάλωσε στην Εύβοια. Από το 2000 έως την άνοιξη του 2016 έζησε στα Ιωάννινα όπου βρέθηκε ως φοιτητής στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος στις εφημερίδες «Ηπειρωτικός Αγών» και «Ενημέρωση της Ηπείρου», στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων, ανταποκριτής του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο», ενώ συμμετείχε ως αλληλέγγυος παραγωγός στο εγχείρημα της αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΑ Ιωαννίνων (ertopen). 

Από το 2015 συνεργάζεται με το ραδιόφωνο της ertopen 106,7, ενώ από τον χειμώνα του 2016 συμμετέχει στη ραδιοφωνική εκπομπή Πάγιες και διαρκείς ανάγκες στην ΕΡΤ ΧανίωνΥπήρξε μέλος της συντακτικής ομάδας στην εφημερίδα Βαβυλωνία και τα περιοδικά Ρόπτρο της Πόλης (Χαλκίδα), Τεχνόφωνο (Ιωάννινα), ContAct (Αγρίνιο) και ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ όπου και αρθρογραφεί με έμφαση σε θέματα οικολογίας και μέσων ενημέρωσης. Ιδρυτικό μέλος και συντονιστής ύλης στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα Pamvotis Press. Κείμενα του έχουν δημοσιευτεί στον «Ευβοϊκό Τύπο», την «Αθλητική Γνώμη» (στήλη Κενός Χώρος), το περιοδικό UNICULT, τις ιστοσελίδες atpreveza.gr και enallaktikos.gr, τον «Παρατηρητής της Θράκης».

Κείμενα, παρακείμενα και σημειώσεις του δημοσιεύει στον προσωπικό του ιστότοπο στη διεύθυνση xarmada.blogspot.gr.
E-mail: gpap21@yahoo.gr, twitter: @ginopapi

Δανάη Κασίμη

Η Δανάη Κασίμη γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι δικηγόρος. Η ενασχόλησή της με τα κοινά, μέσα από τη συμμετοχή της σε πολιτικές δράσεις, ξεκίνησε από τα πρώτα φοιτητικά της χρόνια στη Νομική σχολή. Έχει ασχοληθεί με τη φωτογραφία σε σκοτεινό θάλαμο και ασχολείται και με το αισθητικό κομμάτι του περιοδικού Βαβυλωνία. Αναζητά συλλογικές λύσεις για την κοινωνική ισότητα, τη δικαιοσύνη και την ελευθερία.

Δημήτρης Κωνσταντίνου

Ο Δημήτρης Κωνσταντίνου Π. γεννήθηκε την τελευταία μέρα του 1972 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Όταν ήτανε παιδί πετούσε στα σύννεφα, ώσπου κάποια στιγμή προσγειώθηκε και συνέχισε τη ζωή του στην Αθήνα, μεγαλώνοντας μαζί με δύο παιδιά. Δραστηριοποιείται στο χώρο των εκδόσεων και έχει δημοσιεύσει κείμενα πολιτικής και τέχνης στο περιοδικό Βαβυλωνία και στις 4 συλλογές κειμένων νυκτεγερσία. Από τις εκδόσεις Εξάρχεια κυκλοφορούν οι νουβέλες του «Κρούγκερ», «Unabomber», «Νταρκ». Έχει μεταφράσει δοκίμια και λογοτεχνία: «Διακηρύξεις Ανεξαρτησίας» Howard Zinn, «Η Αρπαγή της Σοδειάς» Vandana Shiva, «Στη Νεκρή Καρδιά της Ηπείρου» Kenneth Cook. Έχει επιμεληθεί μεταφραστικά και γλωσσολογικά σειρά βιβλίων για τις εκδόσεις Εξάρχεια κι έχει γράψει το επίμετρο στο μυθιστόρημα του Yevgeny Zamyatin «Εμείς».

Ελιάνα Καναβέλη

Η Ελιάνα Καναβέλη είναι παιδαγωγός, κοινωνιολόγος-ερευνήτρια, κοινωνικά και πολιτικά περιπλανώμενη αναζητώντας δρόμους ελευθερίας.

Θοδωρής Καρυώτης

O Θοδωρής Καρυώτης γεννήθηκε το 1976 και κατοικεί στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες και είναι ενεργός σε κινήματα βάσης και αγώνες που αφορούν την πολιτική και υλική αυτονομία, την υπεράσπιση και αυτοδιαχείριση των κοινών, την αλληλέγγυα οικονομία. Έχει μεταφράσει πολλά σχετικά άρθρα και βιβλία, ενώ αρθρογραφεί τακτικά στα Αγγλικά στο roarmag.org και στα Ισπανικά στην εφημερίδα diagonalperiodico.net. Είναι ο συντονιστής του πολύγλωσσου ιστότοπου για την εργατική αυτοδιεύθυνση workerscontrol.net.

Ιωάννα Μαραβελίδη

Η Ιωάννα Μαραβελίδη είναι απόφοιτη της φιλοσοφικής σχολής του Παν/μιου Ιωαννίνων. Συμμετέχει σε πρωτοβουλίες και εγχειρήματα αλληλέγγυας οικονομίας. Ενεργή σε οριζόντια κινήματα καθώς και σε θέματα άμεσης δημοκρατίας και αυτονομίας. Ασχολείται με τις δημοσιεύσεις, την επιμέλεια και τις μεταφράσεις στη Βαβυλωνία καθώς και με το αισθητικό κομμάτι του σάιτ.

Νίκος Ιωάννου

Ο Νίκος Ιωάννου γεννήθηκε την Πρωτομαγιά του 1964 στο Αγρίνιο. Από τη δεκαετία του ΄80 αρθρογραφεί σε διάφορα πολιτικά έντυπα, ενώ υπήρξε συντάκτης του περιοδικού ContaAct και της εφημερίδας Βαβυλωνία. Ζει στην Αθήνα και συμμετέχει στη συντακτική συνέλευση του πολιτικού περιοδικού Βαβυλωνία.

Από τις Eκδόσεις Εξάρχεια κυκλοφορεί το έργο του: «Μετά τον Καστοριάδη: Δρόμοι της αυτονομίας στον 21ο αιώνα» (δοκίμιο μαζί με τον Αλέξανδρο Σχισμένο).

Νίκος Κατσιαούνης

Ο Νίκος Κατσιαούνης γεννήθηκε το 1983 και είναι κάτοικος Αθηνών. Αποφοίτησε από το τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Παν/μιου Ιωαννίνων. Είναι εκδότης στις εκδόσεις Εξάρχεια και μέλος των Εκδόσεων των Συναδέλφων. Κείμενά του έχουν φiλοξενηθεί στην εφημερiδα Αυγή, στο περιοδικό Unfollow και ContAct.

Φιλήμονας Πατσάκης

Ο Φιλήμονας Πατσάκης γεννήθηκε το 1970 στη Ρόδο. Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο των Πατρών και από εκεί αρχίζει η συμμετοχή του στις κινηματικές διεργασίες. Έχει διατελέσει μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού “Μαρμίτα”. Από τις Eκδόσεις Εξάρχεια κυκλοφορεί το έργο του: “Ο ευτυχισμένος Σίσυφος”. Κείμενά του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά. Έχει γράψει το επίμετρο στο βιβλίο του Στέφανου Ροζάνη “Εκδοχές της πόλης”.

Yavor Tarinski

Ο Yavor Tarinski γεννήθηκε το 1988 στη Σόφια της Βουλγαρίας.  Είναι συνιδρυτής του κοινωνικού κέντρου “Adelante” (Σόφια) και του Βουλγάρικου Κοινωνικού Φόρουμ. Είναι υπεύθυνος βιβλιογραφίας έργων του Καστοριάδη στη βουλγαρική γλώσσα, στο Agora International καθώς και συντάκτης στο lifeaftercapitalism.info. Αρθρογραφεί σε διεθνείς ιστότοπους όπως το New Compass, Libcom, Grassroots economic organizing κ.α. Στα βουλγαρικά, κυκλοφορούν τα έργα του «Η άμεση δημοκρατία του 21ου αιώνα» και «Το πρόταγμα της Αυτονομίας» καθώς και στα αγγλικά, η ηλεκτρονική μπροσούρα “Direct democracy: Popular self-management beyond hierarchy”.
Συμμετέχει σε πρωτοβουλίες και εγχειρήματα αλληλέγγυας οικονομίας.

Ο προσωπικός του ιστότοπος: towardsautonomyblog.