ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Αλέξανδρος Σχισμένος

Ο Αλέξανδρος Σχισμένος γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Αγρίνιο. Είναι Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Μέλος της συντακτικής ομάδας των περιοδικών ContAct και Βαβυλωνία, ενώ στο παρελθόν συνεργάστηκε με διάφορες εφημερίδες και έντυπα ως σκιτσογράφος.

Από τις Eκδόσεις Εξάρχεια κυκλοφορούν τα έργα του: «Το Ταξίδι του Λόγου: Αμερικκκή» (κόμικ), «Comix ergo sum» (φιλοσοφικά εικονογραφημένα), «Η ανθρώπινη τρικυμία: Ψυχή και αυτονομία στη φιλοσοφία του Κορνήλιου Καστοριάδη» (φιλοσοφική μελέτη), «Μετά τον Καστοριάδη: Δρόμοι της αυτονομίας στον 21ο αιώνα» (δοκίμιο μαζί με τον Νίκο Ιωάννου), «Το τέλος της εθνικής πολιτικής» (δοκίμιο μαζί με τον Νίκο Ιωάννου).

Αντώνης Μπρούμας

Ο Αντώνης Μπρούμας είναι ανεξάρτητος ερευνητής και ακτιβιστής των κινημάτων βάσης. Ασχολείται με ζητήματα, που αφορούν την πολιτική οικονομία των κοινωνικών κινημάτων, τα κοινά (commons) και την αλληλεπίδραση μεταξύ δικαίου και τεχνολογίας. Κείμενά του έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά και πολιτικά περιοδικά και ιστοσελίδες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Γιάβορ Ταρίνσκι (Yavor Tarinski)

Ο Yavor Tarinski γεννήθηκε στη Σόφια της Βουλγαρίας. Αποτέλεσε συνιδρυτής του κοινωνικού κέντρου “Adelante” (Σόφια) και του Βουλγάρικου Κοινωνικού Φόρουμ. Είναι υπεύθυνος βιβλιογραφίας έργων του Κορνήλιου Καστοριάδη στη βουλγαρική γλώσσα, στο Agora International καθώς και συντάκτης στο lifeaftercapitalism.info. Μέλος του οργανωτικού συμβουλίου του TRISE (Διεθνές Ινστιτούτο Κοινωνικής Οικολογίας).

Αρθρογραφεί σε διεθνείς ιστότοπους όπως το New Compass, Libcom, Grassroots economic organizing κ.α. Στα βουλγαρικά, κυκλοφορούν τα έργα του «Η άμεση δημοκρατία του 21ου αιώνα» και «Το πρόταγμα της Αυτονομίας» καθώς και στα αγγλικά, η ηλεκτρονική μπροσούρα “Direct democracy: Popular self-management beyond hierarchy”. Συμμετέχει σε εγχειρήματα με βασικά του ενδιαφέροντα την άμεση δημοκρατία, την κοινωνική και ατομική αυτονομία, τα κοινά αγαθά, την αλληλέγγυα οικονομία και την οικολογία.

Ο προσωπικός του ιστότοπος: towardsautonomyblog.

Γιώργος Παπαχριστοδούλου

Ο Γιώργος Παπαχριστοδούλου γεννήθηκε στη Χαλκίδα, μεγάλωσε στην Εύβοια και έζησε επί χρόνια στα Ιωάννινα όπου εργάστηκε ως συντάκτης στον τοπικό Τύπο και ως ραδιοφωνικός παραγωγός. Συμμετείχε ως αλληλέγγυος παραγωγός στο εγχείρημα της αυτοδιαχειριζόμενης ertopen.

Κείμενα του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες, περιοδικά και ιστοσελίδες.

Δανάη Κασίμη

Η Δανάη Κασίμη γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι δικηγόρος. Η ενασχόλησή της με τα κοινά, μέσα από τη συμμετοχή της σε πολιτικές δράσεις, ξεκίνησε από τα πρώτα φοιτητικά της χρόνια στη Νομική σχολή. Έχει ασχοληθεί με τη φωτογραφία σε σκοτεινό θάλαμο και ασχολείται και με το αισθητικό κομμάτι του περιοδικού Βαβυλωνία. Αναζητά συλλογικές λύσεις για την κοινωνική ισότητα, τη δικαιοσύνη και την ελευθερία.

Ελιάνα Καναβέλη

Η Ελιάνα Καναβέλη είναι παιδαγωγός, κοινωνιολόγος-ερευνήτρια. Κοινωνικά και πολιτικά περιπλανώμενη αναζητώντας δρόμους ελευθερίας.

Ιωάννα Μαραβελίδη

Η Ιωάννα Μαραβελίδη είναι απόφοιτη της φιλοσοφικής σχολής του Παν/μιου Ιωαννίνων. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Συμμετέχει σε οριζόντια και αυτοοργανωμένα εγχειρήματα. Την απασχολούν οι ιδέες της αυτονομίας, της άμεσης δημοκρατίας και της κοινωνικής οικολογίας.

Στη Βαβυλωνία δημοσιεύει, επιμέλειται και μεταφράζει καθώς και ασχολείται ενίοτε με το αισθητικό κομμάτι του σάιτ.

Κώστας Σαββόπουλος

Ο Κώστας Σαββόπουλος γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Συμμετέχει στην Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης και τον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο “Μικρόπολις”.

Κατά τα άλλα δεν κάνει τίποτα ενδιαφέρον.

Νίκος Ιωάννου

Ο Νίκος Ιωάννου γεννήθηκε την Πρωτομαγιά του 1964 στο Αγρίνιο. Από τη δεκαετία του ΄80 αρθρογραφεί σε διάφορα πολιτικά έντυπα, ενώ υπήρξε συντάκτης του περιοδικού ContaAct και της εφημερίδας Βαβυλωνία. Ζει στην Αθήνα και συμμετέχει στη συντακτική συνέλευση του πολιτικού περιοδικού Βαβυλωνία.

Από τις Eκδόσεις Εξάρχεια κυκλοφορεί το έργο του: «Μετά τον Καστοριάδη: Δρόμοι της αυτονομίας στον 21ο αιώνα» (δοκίμιο μαζί με τον Αλέξανδρο Σχισμένο).

Νίκος Κατσιαούνης

Ο Νίκος Κατσιαούνης γεννήθηκε το 1983 και είναι κάτοικος Αθηνών. Αποφοίτησε από το τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Παν/μιου Ιωαννίνων. Είναι εκδότης στις εκδόσεις Έρμα και μέλος των Εκδόσεων των Συναδέλφων. Κείμενά του έχουν φιλοξενηθεί στην εφημερiδα Αυγή, στο περιοδικό Unfollow και ContAct.

Στέφανος Μπατσής

Ο Στέφανος Μπατσής γεννήθηκε στα Γιάννενα, κάτι που τον καθόρισε αρκετά, τελείωσε τη Νομική Σχολή Αθηνών, κάτι που τον καθόρισε ελάχιστα και διάβαζε από μικρός Βαβυλωνία, κάτι που τον καθόρισε απόλυτα.