Πρόγραμμα B-FEST 4

0

ΑΝΟΙΓΜΑ BFEST 2013 REBOOT

19:00
WORKSHOP:

«ΧΑΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ: ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ & ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ» ΜΕ ΤΗΝ SKY CROESER(UNIVERSITY OF WESTERN AUSTRALIA)Διοργάνωση: Δίκτυο για την Ψηφιακή Απελευθέρωση

19:00
B-FEST CINEMA NTOKYMANTEΡ

«ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ» ΤΩΝ ΗΛΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ, EΎΗ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΥ, 109′, 2008Το 1947, στην κορύφωση του ελληνικού εμφυλίου, ένα στρατόπεδο δημιουργείται στην Μακρόνησο, ένα ξερονήσι απέναντι από το Λαύριο, ώστε να εκτοπισθούν οι κομμουνιστές φαντάροι ή ακόμη και οι ύποπτοι αριστερής συνείδησης και να «αναμορφωθούν» ιδεολογικά ώστε να σταλούν στο μέτωπο και να πολεμήσουν στην πλευρά του εθνικού στρατού εναντίον των πρώην συντρόφων τους.

21:00
LIVE STAGE

ROCK | ALTERNATIVE | DUBGRAIN | ΛΟΛΕΚ | INSPIRATION PROJECT ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ | NO MAN’S LAND ΕΝΕΔΡΑ | SOUL RESISTANCE | ΟΙ ΧΤΙΣΜΕΝΕΣ ΤΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΝ

21:00
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ANTINAZI: ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑBender (Antifa M Γκέτινγκεν, AAB και TOP Berlin), Jo (Jugendantifa Kreuzberg και TOP Berlin), John και Hamid (Antifa AK Cologne) και ατομα απο την Antifa Μόσχας και την Αυτόνομη Δράση Μόσχας

21:00
ΘΕΑΤΡΟ

ΜΑΜΑ ΦΡΙΚΙΟ- ΝΤAΡΙΟ ΦΟ | ΤΗΕΑΤRE DE VOTANIC

21:00
B-FEST CINEMA ΤΑΙΝΙΑ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑΣ

«ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΥΣ?» ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗ, 83′, 2012ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ Παίζουν: Μαρία Γεωργιάδου, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Δημήτρης Πιατάς, Θέμις Μπαζάκα, Κώστας Γανωτής, Αλέξης Χαρίσης. Η Ηλέκτρα είναι μια 32χρονη γυναίκα που ζει στα Εξάρχεια. Έχει μεγαλώσει με ελευθερία και με ανησυχίες χάρη στους καλλιεργημένους και κοινωνικά ευαίσθητους γονείς της, βρίσκεται στον αναρχικό χώρο και ο σύντροφός της δικάζεται για τρομοκρατικές ενέργειες.

22:00
ΡΕΜΠΕΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

ΤΖΙΤΖΙΚΕΣ

23:00
ΘΕΑΤΡΟ

“TO ΒΑΠΟΡΙ”- ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΗ PERFORMANCE ΣΕ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΙΛΤΟΥ ΣΑΧΤΟΥΡΗ – ΌΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ – LOST BODIES

23:00
B-FEST CINEMA ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕP

«WE ARE LEGION: THE STORY OF THE HACKTIVISTS» (ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΕΓΕΏΝΑ: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΧΑΚΤΙΒΙΣΤΩΝ) ΤΟΥ BRIAN KNAPPENBERGER, 93′, 2012, ΗΠΑ. Μέσα από συνεντεύξεις με άτομα που ανήκουν στην ομάδα Anonymous, κάποια από τα οποία μόλις αποφυλακίστηκαν ή περιμένουν να εκδικαστεί η υπόθεσή τους, όπως επίσης και ακαδημαϊκούς, συγγραφείς και μεγάλους «παίκτες» που συμμετείχαν σε διάφορες «επιδρομές», το ντοκιμαντέρ προβάλει την εξέλιξη όλων αυτών που συμμετείχαν σε αθώες φάρσες, μέχρι την πλήρη μεταμόρφωσή τους σε ένα παγκόσμιο κίνημα.

Σάββατο, 25 Μαίου, 2013

19:00
WORKSHOP Η ΚΡΙΣΗ & ΤΑ ΚΟΙΝΑ (COMMONS)

ΜΕ MICHAEL HARDT (ΜΕΣΩ SKYPE) ΚΑΙ Α. ΚΙΟΥΠΚΙΟΛΗ (ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΑΠΘ)

19:00
B-FEST CINEMA

ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΙΚΡΟΥ/ΜΕΣΑΙΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
«ΕΞΟΔΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ» των Degphilip & John Liakos, 8′, 2013
«INTEGRITY» του Marios Amontaristos, 8′, 2013
«ΒLINK» του Γιώργου Λογοθέτη, 10′, 2013
«ΤΩΡΑ ΕΓΩ» της Άτυπης Κινηματογραφικής Συμμορίας tiiinewzfilms, 6′, 2013
«CHELSEA-BARCELONA» του Αλέξανδρου Χαντζή, 15′, 2012
«Η ΦΩΝΗ» του Νίκου Τσεμπερόπουλου, 13′, 2012
«HUNGRY MEN» (Οι Πεινασμένοι) του Γιώργου Μπακάλη, 31′, 2011
«EIGHT-MINUTE DEADLINE» των Ζίνα και Πέτρου Παπαδόπουλου, 8′, 2012
«THE CAPSULE» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη, 35′, 2012
«ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ» του Γιώργου Ζώη, 10′, 2012
ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ/ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

21:00
ΘΕΜΑΤΙΚΗΔΟΜΕΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ: Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ NAOMI KLEIN, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΒΙΟ.ΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ Κ. ΧΑΡΙΤΑΚΗ(ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΡΑΣΗ)

21:00
LIVE STAGE

DRUM N BASS | HIP HOP | TECHNO | PUNKREBEL DIAZ (BRONX/U.S.A.) | DISPHONIA | ABA | ABEND | GEORGE APERGIS | LOST BODIES | ΓΚΡΟΒΕΡ

22:00
ΡΕΜΠΕΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

ΡΕΜΠΕΤΙΚΕΣ ΚΟΜΠΑΝΙΕΣ

22:00
B-FEST CINEMA ΤΑΙΝΙΑ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑΣ

«L, ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ» ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΗ ΜΑΚΡΙΔΗ, 87′, 2012ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ Παίζουν: Άρης Σερβετάλης, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Ελευθέριος Ματθαίου, Νότα Τσερνιάφσκι Ένας άντρας ζει μέσα σε ένα αυτοκίνητο ενώ συναντά την οικογένειά του συγκεκριμένες μέρες και ώρες σε πάρκινγκ αυτοκινήτων. Δουλειά του είναι να μεταφέρει το καλύτερο μέλι της αγοράς στον εργοδότη του.

24:00
B-FEST CINEMA ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕP

«TPB AFK: THE PIRATE BAY AWAY FROM KEYBOARD» (TO PIRATE BAY ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΌ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ) ΤΟΥ SIMON KLOSE, 85′, 2013, ΣΟΥΗΔΙΑΖήτω η πειρατεια! Ένα ντοκιμαντερ περι πνευματικων ελευθεριων με θέμα τους διαπροσωπικους θριαμβους και τις ηττες των τριων βασικων προσωπων, ιδρυτων του γνωστου The Pirate Bay, κατα της μεγαλυτερης βιομηχανιας στο γνωστο συμπαν: Τη βιομηχανία των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Κυριακή, 26 Μαίου, 2013

16:00
WORKSHOP

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ROMAN MIRONENKOΠρωταθλητής Muay Thai και Μ1 Λευκορωσίας

19:00
B-FEST CINEMA ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕP

«OJOS QUE NO VEN» (ΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ) ΤΟΥ LUIS MOLES, 48′, 2011, ΙΣΠΑΝΙΑΤο ντοκιμαντέρ αποτελείται αποκλειστικά από συνεντεύξεις στα θύματα της ισπανικής ακροδεξιάς από το θάνατο του Φράνκο, στα τέλη του 1975, μέχρι σήμερα. Μιλάνε συγγενείς και φίλοι δολοφονημένων από το φασισμό, θύματα φασιστικών επιθέσεων και κάποιοι δημοσιογράφοι, ιστορικοί και μέλη κοινωνικών οργανώσεων.

19:00
B-FEST CINEMA ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕP/ΤΑΙΝΙΑ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑΣ

«WILD AND PRECIOUS» ΤΟΥ BILL ΜOUSOULIS, 87′, 2012ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ/ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ Παίζουν: Alessandro Figurelli, Jennifer Levy, Emanuela Zocco Ένας Ιταλός κινηματογραφιστής παγιδεύεται στη δίνη της Ελληνικής κοινωνικοπολιτικής κρίσης. Επιστρέφει στο Μιλάνο, όπου ζει η πρώην γυναίκα του, μόνο και μόνο για να επιστρέψει ξανά στην Αθήνα, όταν ένας Αυστραλός τηλεοπτικός παραγωγός τον προσλαμβάνει για τον αντισυμβατικό χαρακτήρα της δουλειάς του.

20:30
ΘΕΑΤΡΟ

ΑΝΑΦΟΡΑ – Φ.ΚΑΦΚΑ ROSWITHA THEATRE GROUP

21:00
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ: ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ ΜΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΚΑΝΑΔΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ
Ramona Duminicioiu απο το Save Rosia Montana Campaign (Ρουμανια)
Marija Damjanova απο την επιτροπη του Krumovgrad
Assen Velev απο την επιτροπη του Dikanite
Dragomira απο τη Zazemiata – FOE Bulgaria (Βουλγαρια)
Clifton Nicholas (Καναδας) και ατομα απο την Ιερισσο της Χαλκιδικης

21:00
LIVE STAGE

ALL POWER TO THE PEOPLE (AP2P) [M1 (DEAD PREZ) + BONNOT (ASSALTI FRONTALI)]D.J. DIFFER | OMERTA | INTIFADA | ΑΠΡΟΣΩΠΑ ΠΡΟΣΩΠΑ | PRODUCTIVE

21:30
ΘΕΑΤΡΟ

”ΜΑΞΙΛΑΡΕΝΙΟΣ”- Μ.ΜΑΚΝΤΟΝΑ | THEATRE DE VOTANIC

22:00
ΡΕΜΠΕΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

ΡΕΜΠΕΤ ΑΣΚΕΡ

22:00
B-FEST CINEMA ΤΑΙΝΙΑ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑΣ

«ΜΑΝ AT SEA» ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑΝΝΑΡΗ, 92′, 2011ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ Παίζουν: Aντώνης Καρυστινός, Θεοδώρα Τζήμου, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Κωνσταντίνος Σειραδάκης, Στάθης Παπαδόπουλος Μετά από τον μακροχρόνιο χωρισμό που ακολούθησε το θάνατο του γιου τους, ο Άλεξ και η Κέιτ συναντιούνται ξανά στο δεξαμενόπλοιο Sea Voyager. Την ίδια μέρα, ο Άλεξ σώζει 30 έφηβους μετανάστες που έχουν ναυαγήσει μεσοπέλαγα.

image_pdfimage_print

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ