Βαβυλωνία

Βαβυλωνία

Κορνήλιος Καστοριάδης (συνέντευξη,1984) | Cornelius Castoriadis – (Interview, 1984)

Συνέντευξη του Κορνήλιου Καστοριάδη στην ΕΤ1, για την εκπομπή “Παρασκήνιο”, 1984. Το ντοκιμαντέρ περιγράφει τη ζωή και το έργο του φιλοσόφου, καθώς και το πέρασμά του απ΄τον μαρξισμό στο πρόταγμα της αυτονομίας.

Interview with Cornelius Castoriadis for the Greek television network ET1, for the show “Paraskinio,” 1984 (with English-language subtitles). This documentary describes the life and the work of Cornelius Castoriadis and his turning from Marxism to the ideas of autonomy.

image_pdfimage_print

Διαβαστε επισης

Αποχή από τον Καλλικράτη – Αντιεξουσιαστική Εφημερίδα Βαβυλωνία

Εκδήλωση: Άμεση δημοκρατία-Τοπική αυτοθέσμιση Η αποχή από τις εκλογές του Καλλικράτη. Ομιλητές:  Γ. Οικονόμου (καθηγητής Πανεπιστημίου – Συγγραφέας) Γ. Σταματόπουλος (δημοσιογράφος) Ν. Iωάννου (Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας)

Διαβάστε περισσότερα »

Άμεση Δημοκρατία και Κομμουνισμός

Γιώργος Οικονόμου Η άμεση δημοκρατία δεν έχει καμιά σχέση με τον κομμουνισμό. Ο δρ. φιλοσοφίας Γιώργος Οικονόμου αναλύει παραδειγματικά με επιχειρήματα τις θεμελιώδεις διαφορές μεταξύ της άμεσης δημοκρατίας και του κομμουνισμού. Ο κομμουνισμός προωθεί μια κολεκτιβιστική θεώρηση της κοινωνίας που καταργεί αυτονόητες πολιτικές ατομικές ελευθερίες, σε αντίθεση με την άμεση[…]

Διαβάστε περισσότερα »

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

eleven + 11 =