Βαβυλωνία

Βαβυλωνία

Δελτίο τύπου – Oλοκληρώθηκε το 5ο Β-FEST

Oλοκληρώθηκε το 5ο Β-FEST, Αντιεξουσιαστικό Φεστιβάλ του Περιοδικού Βαβυλωνία.

Ευχαριστούμε όλες και όλους που με οποιονδήποτε τρόπο το στήριξαν, ακόμα και απλά με την παρουσία τους, καθώς και όλους τους ομιλητές και τα μουσικά σχήματα που μας τίμησαν με την συμμετοχή τους! Ακόμα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως την κολλεκτίβα ήχου “440 Sound Collective” που υλοποίησε το τεχνικό κομμάτι του φεστιβάλ διότι μετά την διεξαγωγή τεσσάρων B-FEST και εκατοντάδων ωρών ανιδιοτελούς εργασίας μας προσέφεραν φέτος ξανά την πολύτιμη βοήθεια τους ως συνεταιριστικό πλέον εγχείρημα.
Ζητάμε συγνώμη για τυχόν παραλείψεις, αστοχίες ή λάθη μας, που σίγουρα δεν έγιναν από πρόθεση και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 6ο Β-ΦΕΣΤ, το 2017!

Εκτιμούμε πως το φετινό φεστιβάλ αποτέλεσε μια ολοκληρωμένη πρόταση απέναντι στο ψευδορεαλισμό της ”μη εναλλακτικής”. Ανακεφαλαίωσε τον πολιτικό στοχασμό και τα ερωτήματα του παρόντος. Επιχειρώντας να συμπυκνώσουμε τις νέες σημασίες και τα νοήματα του καιρού μας, προσπαθήσαμε να χαρτογραφήσουμε με ενάργεια τα πολιτικά αιτήματα του μέλλοντος με τρεις όρους.
-Κοινά αγαθά και αποανάπτυξη
-Ελευθερία χωρίς αποκλεισμούς
-Δημοκρατία χωρίς κράτος

ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ

«Έληξε η αμφισβήτηση.
Αποφανατίστηκαν οι επαναστάσεις. Καταγγέλθηκε η απάτη κάθε «πρωτοπορίας».
Μια οργιαστική Σιγή βλάστησε σ’ όλες τις ρωγμές. Κοιτάξτε αυτούς τους νεαρούς των δεκαπέντε- δεκαεφτά χρόνων. Κοιτάξτε τους καλά.
…Κι αν ακόμα δεν είναι αυτοί οι Συναγερμός, θα έρθουν παιδιά, έφηβοι που θα είναι προορισμένοι για τον Νέο Λόγο…
Για λέξεις που ποτέ δεν διαπράχθηκαν, για νοήματα που ποτέ δεν ορθολογήθηκαν, για εικόνες που ποτέ δεν μιλήθηκαν. Φοβηθείτε τους»
Από ποίημα του Γ. Χειμωνά

Β-FEST 2016 Θεμελιώνοτας την Ουτοπία.

*Υλικό απ΄το φετινό Β-FEST μπορείτε να βρίσκετε στον ακόλουθο σύνδεσμο που ανανεώνεται συνεχώς: B-FEST 5 (2016)

 

image_pdfimage_print

Διαβαστε επισης

Πρόγραμμα B-FEST 1

Η θεματική των ομιλιών κινείται γύρω από τα κινήματα στις φυλακές, την πολιτική ανυπακοή, τη συμμετοχική κοινωνία, την οικονομική κρίση, το αναρχικό κίνημα στα Βαλκάνια αλλά και τα ελληνικά Δεκεμβριανά. Παράλληλα, περιλαμβάνονται workshops, συναυλίες, προβολές ταινιών και μία θεατρική παράσταση, το Σάββατο 30/5. Μία εβδομάδα πριν (Σάββατο 16/5) θα γίνει[…]

Διαβάστε περισσότερα »

Πολιτιστικό Πρόγραμμα Β-Fest 2016: Θεμελιώνοντας την Ουτοπία

B-FEST 5: ΘΕΜΕΛΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΥΤΟΠΙΑ! /27-28-29 Μαΐου 2016 Διεθνές Αντιεξουσιαστικό Φεστιβάλ του Περιοδικού Βαβυλωνία 27-28-29 Μαΐου 2016, Πανεπιστημιούπολη, Ζωγράφου Το Διεθνές Αντιεξουσιαστικό Φεστιβάλ της Βαβυλωνίας “B-Fest” επιστρέφει με καλεσμένους διεθνούς φήμης ομιλητές και καλλιτέχνες!! Μετά από τις επιτυχημένες του διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια που προσέλκυσαν δεκάδες χιλιάδες κοινού, το B-Fest επανέρχεται[…]

Διαβάστε περισσότερα »

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

10 + seven =