Εκπομπή ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ | Ισπανία – Καταλονία: Αλήθειες και Ψέμματα (audio)

2

Εκπομπή ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ.
Κάθε Παρασκευή στις 14:00, στην ERTOPEN.
Αναλύσεις και σχολιασμός… από τα κάτω.

Εκπομπή Βαβυλωνία 06/10: Παρουσιάζει ο Νίκος Ιωάννου και συζητά με τον Αντώνη Μπρούμα για το Φεστιβάλ των Κοινών. Όλα για όλους 6-7-8 Οκτώβρη στην Καλών Τεχνών.
Συζητάμε επίσης με τον Αλέξανδρο Σχισμένο για τον νέο τύπο εθνικισμού στην Καταλονία και στον υπόλοιπο κόσμο σαν αποτέλεσμα της γενικότερης υποχώρησης της εθνοκρατικής εγκυρότητας και ισχύος.

tracklist:
1) The Dead South – In Hell I’ll Be In Good Company
2) Johnny Cash – One
3) Tom Waits – Way Down in the Hole
4) Ben E. King – Stand by Me
5) Chop Suey (System of A Down) Jazz Cover by Robyn Adele Anderson

Ραδιοφωνικά στους 106,7 στα FM για την Αττική, στους 96,5 FM μέσω του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και μέσω του Ράδιο Ένωση 97,3 FM στην Βοιωτία.
Διαδικτυακά στο https://www.ertopen.com/radio.

image_pdfimage_print

Discussion2 Σχόλια

  1. Και όμως, όπως έδειξα οι ρητοί εθνικιστές (και φασίστες), τόσο στην Ισπανία, όσο και αλλού (πχ Χρυσή Αυγή εδώ) που όλοι τάχθηκαν υπέρ της επέμβασης Ραχόι, ο πραγματικός εθνικισμός είναι ο εθνοκρατικός. Και το εθνοκράτος που έχει εγκαθιδρυθεί ήδη από το 1492, με την εκδίωξη της εβραϊκής και της ισλαμικής κοινότητας, υπό την ηγεμονία του Οίκου της Καστίλλης είναι η Ισπανία. Υπό την ίδια έννοια, το εθνοκράτος είναι οι ΗΠΑ και η Γερμανία, και όχι, π.χ. η Τζόρτζια ή οι αυτόχθονες λαοί, ούτε η Κάτω Σαξονία ή το Βραδεμβούργο.

  2. Η Καταλωνία, όπως και η χώρα των Βάσκων κτλ είναι διαφορετικά έθνη. Αυτό αυτό αναφέρεται στο δεύτερο άρθρο του ισπανικού συντάγματος ως εξής” España no es una Nación sino un Estado formado por un conjunto de naciones” που σημαίνει ότι η Ισπανία δεν είναι ένα έθνος, αλλά ένα συνονθύλευμα εθνών. Οπότε θεωρώ πως μπορούμε να μιλάμε για ένα εθνικιστικό κίνημα, αφού μιλάμε για διαφορετικά έθνη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ