Για τη Δίκη της Αντιφασιστικής Μοτοπορείας | Εκπομπή Βαβυλωνία (audio)

0

Εκπομπή ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ.
Κάθε Παρασκευή 18:00-17:00 στο Ραδιόφωνο του The PressProject.

Στην εκπομπή της Βαβυλωνίας, την Παρασκευή 9/3, συζητήσαμε με τον Γ.Μ. (συλληφθέντα) για την επερχόμενη δίκη των 21 αντιφασιστών, κάναμε μια αναδρομή στους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης Σαμαρά και τονίσαμε το ρόλο και την ανάγκη ενός κοινωνικού αντιφασιστικού κινήματος σήμερα και πάντα.

Στις 30/9/2012, στο πλαίσιο των αντιφασιστικών παρεμβάσεων της περιόδου, πραγματοποιείται μαζική αντιφασιστική μοτοπορεία στις γειτονιές των Πατησίων. Η κινητοποίηση αυτή δεν έμελλε να ολοκληρωθεί ποτέ, καθώς χτυπήθηκε βάναυσα από την περιβόητη ομάδα Δέλτα. Ακολουθούν συλλήψεις και βασανισμοί στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ μέσα σε κλίμα τρομοκράτησης και συμπόρευσης πολιτικής ηγεσίας, ΕΛΑΣ και Χρυσής Αυγής.

Δένδιας, Μπαλτάκος, Σαμαράς, μηνύσεις στον Guardian, Επιτροπές Κατοίκων, Δίας, Δέλτα, εκκενώσεις ιστορικών καταλήψεων, επιθέσεις σε μετανάστες και αντιφασίστες. Λέξεις ενός πρόσφατου παρελθόντος που δεν πρέπει να ξεχνάμε.

Μετά από σχεδόν 6 χρόνια, το δικαστήριο των 21 συλληφθέντων της μοτοπορείας ξεκινά στις 12/3, στο Μικτό Ορκωτό της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι η «Βαβυλωνία» άλλαξε ώρα και θα μας ακούτε live κάθε Παρασκευή 6-7 το απόγευμα.

Στο μικρόφωνο: Στέφανος Μπατσής, Γιάννης Ζέρης

Tracklist:
Sonic Youth – Superstar
Veronica Falls – Teenage
Slowdive – Sugar for the Pill
Jesus and Mary Chain – Sometimes always
The Hit Parade – You Didn’t Love me Them

image_pdfimage_print

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ