Πανευρωπαϊκή Αντιφασιστική Συνάντηση & Διαδήλωση | 17-18 Σεπτέμβρη

1

ΔΕΥΤΕΡΑ 17-9

5 Χρόνια μετά τη δολοφονία του “Killah P” Παύλου Φύσσα και ενόψει της διαδήλωσης στις 18-9, από το Κερατσίνι στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, διοργανώνουμε την πανευρωπαϊκή συνάντηση με θέμα:

“Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ”

ώρα 7:30μ.μ. στο ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ (Ρήγα Παλαμήδου 2, Ψυρρή)

Καλούμε στην εκδήλωση όλες τις αντιφασιστικές συλλογικότητες, συσπειρώσεις, κοινωνικούς χώρους, άτομα, σε μια ανοιχτή διαβούλευση δικτύωσης και κοινού ευρωπαϊκού αντιφασιστικού αγώνα.

Εισηγητές:
Ελευθερία Τομπατζόγλου (συνήγορος στη δίκη της Χ.Α.)
Davide Salvadori (Ιταλία, Milano in Movimento / CSOA Lambretta)
Nina Wyborg (Γερμανία, nika.mobi / antifa-ak.org)
Viktor Stransky (Βουλγαρία, Fabrika Avtonomia)
Hazem M. (Γαλλία, Αντιφασιστικά κινήματα και ακροδεξιά)

———————————————————-

ΤΡΙΤΗ 18-9

Δ Ι Α Δ Η Λ Ω Σ Η ANTIFA

5ος Χρόνος από τη δολοφονία του “Killah P” Παύλου Φύσα

ώρα 17:00μ.μ. ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ (Από το μνημείο) – ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Το τελευταίο διάστημα, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σηκώσει κεφάλι ο εγχώριος φασισμός, η Χρυσή Αυγή με άλλα ναζιστοειδή γκρουπούσκουλα και με πρόσχημα τα εθνικιστικά συλλαλητήρια για το Μακεδονικό, βρήκαν ευκαιρία να επιτεθούν σε μετανάστες, σε Ελεύθερους Κοινωνικούς Χώρους και σε καταλήψεις.

Στις 21 Ιανουαρίου είχαμε τον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia στη Θεσσαλονίκη, στις 25 Φλεβάρη επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής στον ΕΚΧ Φαβέλα στον Πειραιά με αρκετούς τραυματίες άνδρες και γυναίκες, ενώ στις 24 Ιουνίου επιτέθηκαν στον Κοινωνικό χώρο για την Υγεία (κατάληψη του πρώην ΠΙΚΠΑ) στα Πετράλωνα της Αθήνας, την ώρα που πραγματοποιούταν η συνέλευση των κατοίκων.

Παράλληλα, παρατηρείται μια άνοδος της ακροδεξιάς και μια παλινόρθωση του εθνικισμού στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, η οποία αποτυπώνεται είτε εκλογικά είτε με επιθέσεις σε μειονότητες και ανθρώπους του αγώνα. Στην Ιταλία, στη Γερμανία, στη Γαλλία, ο εθνικισμός και ο φασισμός αφήνει το αποτύπωμά του με δολοφονικές επιθέσεις σε ντόπιους και μετανάστες.

Η στρατηγική της θανατοπολιτικής με αρωγούς την εξουσία, την κατάσταση εξαίρεσης, τον ρατσισμό, τον εθνικισμό, τον αντισημιτισμό καθιστούν τον φασισμό εχθρό του ανθρώπινου γένους.

Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό είναι αγώνας της ζωής ενάντια στον θάνατο.

Να τον αντιπαλέψουμε πολιτικά να τον συντρίψουμε στον δρόμο.

Διοργάνωση:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
BEYOND EUROPE

image_pdfimage_print

Discussion1 Σχόλιο

  1. Στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα στις 30 Ιουνίου, έγινε η συναυλία που οργάνωσε το αντιφασιστικό στέκι Δίστομο.
    https://www.youtube.com/watch?v=2vPQUCGgtk0
    Από την ανακοίνωση του στεκιού: “Το Στέκι Δίστομο άλλαξε τους συσχετισμούς. Μέσα από την συνέπεια, την υπομονή, την επιμονή και τις αναγκαίες τακτικές προσαρμογές που απαιτεί ο εδαφικοποιημένος αντιφασιστικός αγώνας, οικοδομήσαμε μια αντιφασιστική ζώνη στον Άγιο Παντελεήμονα. Προσδοκούμε το Σάββατο να συνδεθούμε με την τοπική κοινωνία και το πολυεθνικό προλεταριάτο του Αγίου Παντελεήμονα. Να γιορτάσουμε μαζί την αντιφασιστική νίκη στον Άγιο Παντελεήμονα. . Δεν κάνουμε βήμα πίσω από την υπεράσπιση της αντιφασιστικής κληρονομιάς των νεκρών, των βασανισμένων και των φυλακισμένων…”
    Συμμετείχαν: ZORO & BUZZ, LOST BODIES, CURE THE BEAST -CTB, OBNOXIDUS KAS, ΚΟΝΣΕΡΒΑ, VEGAN MOSQUITOES:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ