ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΕΚΧ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 19-12 – 18:00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ (ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ)

0
ΤΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ Η ΦΑΚΑ
Με την ευκαιρία προκήρυξης του Δήμου Πετρούπολης  διαγωνισμού εργολάβων «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΕΝΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΠΡΩΗΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ έχουμε να πούμε τα εξής:

Το τυρί είναι το Δημαρχείο στο Βοτανικό κήπο και η φάκα είναι η άλωση του άλσους Αγ. Δημητρίου, ο αποχαρακτηρισμός του και στη συνέχεια ο τεμαχισμός του.
Όταν δημοσιοποιήθηκε η επιλογή για κατασκευή Δημαρχείου στο χώρο του Βοτανικού Κήπου γνωρίζαμε ότι η επιλογή αυτή είναι καθαρά ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ. Αποκλειστικός στόχος ήταν και είναι η κατάληψη του Βοτανικού Κήπου. Φορέας αυτής της επιλογής είναι το κομματικό στέλεχος της Ν.Δ. και μόνιμος υποψήφιος της δεξιάς στο Δήμο Πετρούπολης, Θ. Σκαλιστήρας. Αυτός ο τύπος χρόνια καιροφυλακτούσε να μετατρέψει στην Πετρούπολη κάθε ελεύθερο δημόσιο και κοινωνικό στην μέγγενη της κερδοσκοπίας και του Ιδιωτικού. Με άλλα λόγια να την τεμαχίσει και να  παραδώσει μία νεκρή και δεξιά πόλη. Αυτό του το όραμα δεν ήταν δυνατόν να γίνει απευθυνόμενος στην κοινωνία αλλά στο κράτος και την καταστολή. Οι ευκαιρίες για τους αντικοινωνικούς σκοπούς τού δόθηκαν. Η μία ήταν οι δημοτικές εκλογές και η σύμπραξή του με τον πολιτικό τυχοδιώκτη Βλάχο και το ανέβασμα για πρώτη φορά της Δεξιάς στη διοίκηση του Δήμου και η δεύτερη με την αναρρίχηση της Ν.Δ. του κόμματος της καταστολής, των υποκλοπών και της διαφθοράς στην κυβέρνηση. Μέσα από τον κομματικό μηχανισμό και με τη σύμπραξη του περιβαλλοντικού δολοφόνου Χατζηδάκη, κατόρθωσαν να περάσουν στη Βουλή στα πλαίσια του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου απόφαση για Δημαρχείο στο Βοτανικό κήπο (Άρθρο 132).

Είχαν προηγηθεί και άλλοι νόμοι προκειμένου να νομιμοποιηθεί το έγκλημα και αυτοί αφορούσαν τους συνεχείς αποχαρακτηρισμούς δασικών εκτάσεων, έκταση που ήταν και ο ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ. Με αυτόν τον τρόπο φτάσανε πλέον στο ίδιο το δάσος(άλσος). Ο επόμενος αποχαρακτηρισμός θα αφορά το ίδιο το άλσος όσο αυτοί οι μισητοί άνθρωποι στο περιβάλλον μαζί με του οσφυοκάμπτες φίλους τους βρίσκονται στην εξουσία. Το άλσος αργά ή γρήγορα θα το παραδώσουν στους κερδοσκόπους και μην έχετε καμία αμφιβολία για αυτό.
Η κατάληψη του ΕΚΧ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ στα 13 χρόνια της ύπαρξής της, κατάφερε απευθυνόμενη στην κοινωνία να παράξει πολιτικό πολιτιστικό και κοινωνικό έργο που όλοι αναγνωρίζουν μέσα από την αυτοοργάνωση την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια μακριά από την γκρίζα ζώνη των κομματικών και οικονομικών συμφερόντων.

Τον Βοτανικό ετοιμάζονται να χτυπήσουν οι εχθροί του δημόσιου χώρου, οι εχθροί κάθε τι κοινού. Θέλουν μια κοινωνία διαλυμένη και εξατομικευμένη μέσα στο βούρκο της μετριότητας και της παραίτησης για να μπορούν να επιπλέουν ελέγχοντας και επιβάλλοντας διαμέσου της εξουσίας και της προσταγής.
Απευθυνόμαστε σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο στον καθένα που θέλει να πάρει τη ζωή στα χέρια του να έρθει δίπλα μας να αποτρέψουμε την καταστροφή της φύσης και της κοινωνίας.

 

  • Κάτω τα χέρια από τον Βοτανικό κήπο. Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις
  • Να αγωνιστούμε με όλα τα μέσα για έναν δημόσιο χώρο ελεύθερο και κοινωνικό.
  • Αντίσταση τώρα

ΕΚΧ Βοτανικός κήπος Πετρούπολης

image_pdfimage_print

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ